Circuit Training – Fakta og Myter

Kredsløbsuddannelse, også kendt som “fbw-træning” (Full Body Workout), er rettet mod begyndere og avancerede personer, der kan lide høj træningsintensitet og en omfattende tilgang til selvudvikling. Denne træning indebærer at udføre mindst en øvelse for alle større muskelgrupper ved hver træning. Resultatet af dette virker på en relativt høj puls og meget træthed under træning. For begyndere anbefales det at starte med færre stationer og indlæse efter dine præferencer. Dette forhindrer skader og erhvervelse af forkerte bevægelsesmønstre. Ved at træffe beslutning om denne type træning, kan du være sikker på at du vil forbedre effektiviteten, koordineringen og styrken af ​​din krop. En omfattende tilgang til udviklingsproblemer gør perifer træning en af ​​de mest valgte af trænerne. Fordelen ved denne type arbejde er evnen til at udføre de næste øvelser hjemme uden behov for særligt udstyr. Dette giver mulighed for samtidig fri og effektiv manipulation af udvalgte øvelser og belastninger. Diversificering i træningsplanen i forbindelse med måneders arbejde giver dig mulighed for at opnå bedre resultater og få mere glæde af træning.

Grundlæggende antagelser

En stor fordel ved fbw træning er evnen til at vælge øvelser i henhold til træningspræferencerne. Deres valg er ikke strengt defineret, så du kan fokusere på en bestemt fest på hver træning uden at opgive træningen af ​​andre elementer. Det er en perfekt løsning for begyndere. For eksempel, når vi har svage rygmuskler og et stærkt bryst, kan vi anvende pull-up på baren og rove kombineret med klassiske push-ups. Systemet 2: 1 giver dig mulighed for at udføre effektiv kredsløbstræning, herunder den svagere part.

Hvordan skal kredsløbstræning se ud?

Hovedforudsætningen for perifert træning er høj intensitet og kort arbejdstid. I de fleste tilfælde er 30 eller 40 minutter solidt arbejde nok til at blive trætte og stimulere kroppen til at udvikle sig. En sådan kort varighed af træning vil effektivt kombinere styrketræning og kardio træning. Resultatet bliver utroligt hurtige træningsmål. Husk at inkludere alle øvre muskeldele i træning, dvs.:

 • bryst (f.eks. bænkpress eller svenske pumper)
 • ryg (f.eks. trække på stangen eller roede i torso)
 • pramme (for eksempel militær klemme eller løfte en side håndvægt)
 • biceps (fx bøjning af en barbell mens du står eller bøjer en håndvægt, mens du sidder)
 • triceps (fx fransk klemning eller trækker det øverste løftekabel)
 • underliv (f.eks. trækker knæene i buret i en hængende stilling på stangen eller en kortslutning på måtten)

Og lavere muskeldele, det vil sige:

 • quadriceps muskler (fx squats med barbells på ryggen eller dips med håndvægte)
 • to-lårede lårmuskler (f.eks. død klassisk streng eller dødløft på lige ben)
 • en gruppe af sciatica tibial muskler – semi-buccal muskel og halvoksler (fx trækker bolden ned)
 • gluteal muskler (fx walking med tilbageholdende tyggegummi på knæ eller hoftepind)
 • trehovedede kalve (fx træning på tæerne på steppe eller straightening på kranen)

Kompilering af disse øvelser i ét kredsløb, under hensyntagen til en kort pause, vil effektivt og effektivt overtrain hele kroppen i en træning. Under træning er det værd at overvåge hjertet ved hjælp af en pulsmåler. Dette giver dig mulighed for at bestemme intensiteten af ​​hjerteslag og justere belastningen til dit eget niveau af raffinement. Ved at regulere hjertefrekvensen kan vi i hvert fald manipulere indsatsen (ilt og anaerobt interval), hvilket gør fremskridt fra uge til uge.

Hvornår anbefales ikke perifer træning?

Circuit træning bestående af multi-joint øvelser og ingen pauser anbefales ikke til begyndere. Sværhedsgraden ved at lave øvelser kombineret med høj intensitet kan være en kompliceret kombination, der i sidste ende vil medføre skade. Situationen er anderledes i tilfælde af en kombination af perifer træning med øvelser udført på maskiner, som ikke kræver at have en meget god teknik til at udføre øvelser og kontrollere kroppens kropsholdning.

Hvem træner for hvem?

Frem for alt for folk der kan lide hurtige og effektive træning. Kombinationen af ​​flere øvelser i ét kredsløb giver dig mulighed for effektivt at styrke hele kroppen, forbedre stabilisering og motorkoordinering. Dette er den perfekte løsning for travle mennesker, der ikke kan lide at spilde tid på unødige pauser. Det er værd at huske på, at træningens kvalitet afhænger af længden af ​​pauser mellem serien og valg af øvelser.